Probiotika pro jahody a drobné ovoce
100% přírodní probiotika pro jahody a drobné ovoce podpoří růst i kvetení, uspíší dozrávání plodů a zlepší celkovou kondici jahod a dalšího drobného ovoce. Zlepší využití živin z hnojiva a posílí kořenový systém. Užitečné neboli probiotické bakterie také zvýší odolnost rostlin, urychlí jejich regeneraci a potlačí patogeny. Výsledkem bude větší kvalitnější úroda. Pro ekologické i konvenční pěstování, bez GMO, vědecky ověřené účinky.
Na co jsou probiotika pro rostliny a jak fungují?
Probiotika jsou nyní světovým trendem nejen ve výživě, ale i v přírodním pěstování. \n \nVšech možných mikroorganismů máme v těle víc než vlastních lidských buněk. Pokud převažují ty užitečné (probiotické), jsme odolnější, máme lepší náladu, zažívání i imunitu. Blahodárný vliv probiotik na lidské tělo ostatně v poslední době potvrzuje stále více vědeckých studií. \n \nAle napadlo vás někdy, že to samé platí u rostlin? Díky probiotickým bakteriím rostliny lépe zakoření, dokáží využít mnohem víc živin z půdy, více porostou i pokvetou, takže se dokážou se lépe bránit nemocem, škůdcům i výkyvům počasí.
Jak weiki pro rostliny používat?
Je to úplně jednoduché. Vyndejte lahvičku z krabičky protřepejte a jedno víčko roztoku weiki vlijte do konvice se sedmi litry vody. Zamíchejte a hotovo. Rostliny zalijte nebo jim dopřejte probiotickou spršku přímo na listy nebo květy. Weiki nemá žádnou ochrannou lhůtu, vše můžete hned po aplikaci sníst a jen vám to prospěje.Dávkování můžete upravit podle počasí, když je sucho, dáte víc vody, když hodně prší, stačí ředit méně. Zálivku nebo postřik opakujte asi jednou za 10 až 14 dní. Mikroorganismy totiž mají rády vlhko, jsou pak aktivnější. Pro představu: Z jedné lahvičky získáte cca 100 litrů probiotické zálivky nebo postřiku.
TIP Při přesazování namočte kořenový bal rostliny do roztoku vody a weiki asi na hodinu. Zbytkem roztoku pak přesazenou rostlinku zalijte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář